Sposób przygotowania:
Sernik gruszkowo-brzoskwiniowy
Myjemy i obieramy owoce. Najładniejsze kroimy w ósemki, resztę w kostkę. Galaretkę z dodatkiem żelatyny rozpuszczamy w 200 ml gorącej wody po czym odstawiamy do schłodzenia. Dno okrągłej formy wysypujemy wiórkami kokosowymi. Ubijamy śmietankę. Ser twarogowy miksujemy z cukrem pudrem po czym dodajemy śmietankę i delikatnie mieszamy. Dodajemy do sera tężejacą galaretkę i mieszamy dokładnie. Dodajemy pokrojone w kostkę owoce i pół szklanki żurawiny. Masę serową przekładamy do formy. Na górze układamy owoce pokrojone w ósemki i pozostałą żurawinę. Wstawiamy do lodówki. Przygotowujemy drugą galaretkę w ilości wody wg wskazówek na opakowaniu. Gdy galaretka zacznie tężeć wylewamy ją na górę sernika. Wstawiamy na dwie godziny do lodówki.
marietta
jaNina
Dziekuję za piątkę :) to też mój ulubiony serniczek!