Sposób przygotowania:
Sernik jogurtowy cappuccino z delicjami, galaretką
Składniki temperatura pokojowa.
Jajka, cukier utrzeć mikserem do białości na kogel-mogel. Dodać do masy jajecznej jogurt, cappuccino, kakao, kaszę manną, mąkę ziemniaczaną i mikserem krótko połączyć składniki.
Tortownica 26 cm z papierem do pieczenia, do formy wlać masę jogurtową.
Do masy pokroić na połowę delicje, lekko je wcisnąć do masy.
Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, sernik piec około 50 minut, następnie na termoobiegu w 160C piec 10 minut, w formie dobrze wystudzić.
Na zimnym serniku poukładać plastry truskawek i wlać galaretkę tężejącą wymieszaną w 900 ml gorącej wody, schować do lodówki.
Jajka, cukier utrzeć mikserem do białości na kogel-mogel. Dodać do masy jajecznej jogurt, cappuccino, kakao, kaszę manną, mąkę ziemniaczaną i mikserem krótko połączyć składniki.
Tortownica 26 cm z papierem do pieczenia, do formy wlać masę jogurtową.
Do masy pokroić na połowę delicje, lekko je wcisnąć do masy.
Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, sernik piec około 50 minut, następnie na termoobiegu w 160C piec 10 minut, w formie dobrze wystudzić.
Na zimnym serniku poukładać plastry truskawek i wlać galaretkę tężejącą wymieszaną w 900 ml gorącej wody, schować do lodówki.