Sposób przygotowania:
Jogurtowe z truskawkami
Herbatniki rozkruszyć w blenderze.Do herbatników dodać letnie roztopione masło i wymieszać.Wyłożyć dno tortownicy i ugnieść.Ułożyć na około tortownicy przekrojone truskawki. Masa jogurtowa:Jogurt zmiksować z cukrem pudrem dodać esencję waniliową wymieszać.Żelatynę namoczyć w mleku ,podgrzać do rozpuszczenia , letnią wlać do jogurtu i wymieszać. Kremówkę ubić na sztywno dodawać porcjami do jogurtu i delikatnie wymieszać.Wylać masę na spód z herbatników i wstawić do lodówki. Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu i tężejącą wylać na górę.Schładzać co najmniej 3-4 godziny.Udekorować truskawkami. Tortownica 22 cm wyłożona na dnie i bokach folią spożywczą.
2milutka
Rossie
a ja na całą resztę :P
Wspaniałości!
zbysiowa
misia5
alaaa
jeszcze mam ,zapraszam
Izabela Nowak-slonce
to my chyba autobus zamówimy i jedziemy
Rossie
To jest myśl! :P
alaaa
Iza ale masz pomysł,wprawdzie tyle sernika nie zostało ale zapraszam.:)