Sposób przygotowania:
Sernik kapłański
Dokładnie utrzeć przeznaczone na ciasto cukier i żółtka. Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wszystko starannie połączyć.
Ciasto podzielić na dwie części, do jednej dodać kakao. Oba kawałki ciasta uformować w kule i włożyć do zamrażalnika na pół godziny.
Przygotować masę serową. Tłuszcz, jaja i białka utrzeć z cukrem. Następnie, cały czas ucierając, dodać ser, potem budyń, a na końcu cukier waniliowy i bakalie.
Na spód formy wyłożyć jasne ciasto starte na tarce o dużych oczkach, a na nie masę serową i przykryć ją startym ciemnym ciastem.
Piec 50-60min.
Gotowe ciasto można dowolnie przybrać.
Ciasto podzielić na dwie części, do jednej dodać kakao. Oba kawałki ciasta uformować w kule i włożyć do zamrażalnika na pół godziny.
Przygotować masę serową. Tłuszcz, jaja i białka utrzeć z cukrem. Następnie, cały czas ucierając, dodać ser, potem budyń, a na końcu cukier waniliowy i bakalie.
Na spód formy wyłożyć jasne ciasto starte na tarce o dużych oczkach, a na nie masę serową i przykryć ją startym ciemnym ciastem.
Piec 50-60min.
Gotowe ciasto można dowolnie przybrać.
darek112
beazuku
Budyń do sera wsypać na sypko? ( bo ja normalnie ugotowałam i dodałam do sera)
Ciasto się zagniata jak kruche?? ( bo ja ucierałam mikserem i wyszło jak piasek, na koniec formując kule dopiero zagniotłam trochę )