Sposób przygotowania:
Sernik klasyczny z polewą czekoladową
Masło ubij z cukrem, ciągle ubijając dodaj pojedynczo żółtka, kaszę mannę, mąkę ziemniaczaną, sok z pomarańczy i skórkę z cytryny. Cały czas miksuj. Teraz po trochu dodawaj twaróg. Rodzynki odcedź z rumu i dodaj do masy, zamieszaj. Ubij białka na sztywno ze szczyptą soli. Delikatnie, ale energicznie wmieszaj w masę. To najważniejsza część przepisu, im delikatniej wmieszamy, tym pulchniejszy będzie sernik. Przelej ciasto do tortownicy 26-28 cm lub formy 30-40 cm, wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Piecz w 175-180 ° przez jedną godzinę. Po tym czasie sernik ostudź w piekarniku, lekko uchylając drzwiczki. POLEWA: W gorącej kąpieli rozpuść masło i obie czekolady, dodaj mleko. Mieszaj do całkowitego połączenia. NIE GOTUJ.Polej sernik jeszcze gorącą czekoladą i gdy ostygnie, zajadaj . SMACZNEGO.