Sposób przygotowania:
Sernik kokosowy na orzechowym spodzie
Orzechy drobno mielimy i przesypujemy do miski. Do zmielonych orzechów dodajemy masło, jajka, cukier, mąkę owsianą i proszek do pieczenia. Zagniatamy ciasto jak na kruche i wylepiamy wyłożoną papierem do pieczenia tortownicę. Wstawiamy ciasto do lodówki. Masa sernikowa: do miski przekładamy serek twarogowy, dodajemy cukier, jajko, wiórki kokosowe, mus kokosowy i mieszamy razem. Na koniec wsypujemy mąkę ziemniaczaną i mieszamy. Przekładamy masę sernikową na orzechowy spód, wyrównujemy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez 1 godzinę w 180 stopniach i studzimy w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami.
Śmietankę (dobrze schłodzoną) ubijamy z cukrem na sztywno i przekładamy na upieczony i wystudzony sernik, wyrównujemy. Czekoladę drobno siekamy i posypujemy nią śmietankę. Wstawiamy ciasto do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc.
Można wykorzystać dowolne orzechy a mąkę owsianą zamienić na inną.
Śmietankę (dobrze schłodzoną) ubijamy z cukrem na sztywno i przekładamy na upieczony i wystudzony sernik, wyrównujemy. Czekoladę drobno siekamy i posypujemy nią śmietankę. Wstawiamy ciasto do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc.
Można wykorzystać dowolne orzechy a mąkę owsianą zamienić na inną.