Sposób przygotowania:
Sernik kokosowy na zimno
Żelatynę zalewamy gorącą wodą i mieszamy do rozpuszczenia. Odstawiamy do ostudzenia. Twaróg przekładamy do miski, dolewamy mleczko kokosowe i blendujemy razem na gładką masę.
Do masy twarogowej dosypujemy cukier puder i wiórki kokosowe, mieszamy razem i dolewamy delikatnie żelatynę cały czas mieszając.
Blaszkę wykładamy folią aluminiową i na dnie kładziemy warstwę herbatników. Na herbatniki wykładamy masę sernikową i wyrównujemy. Wstawiamy ciasto do lodówki.
Polewa: do szklanki wkładamy pokrojone masło, dolewamy mleko i wstawiamy do mikrofalówki na 30 minut. Wyjmujemy i mieszamy, aż masło się rozpuści. Następnie dolewamy miód i wsypujemy kakao.
Mieszamy dokładnie tak aby nie było grudek i odstawiamy do ostudzenia. Gdy polewa będzie zimna, polewamy nią ciasto i posypujemy wiórkami. Ponownie wstawiamy do lodówki.
Ciasto będzie najlepsze na drugi dzień.
Do masy twarogowej dosypujemy cukier puder i wiórki kokosowe, mieszamy razem i dolewamy delikatnie żelatynę cały czas mieszając.
Blaszkę wykładamy folią aluminiową i na dnie kładziemy warstwę herbatników. Na herbatniki wykładamy masę sernikową i wyrównujemy. Wstawiamy ciasto do lodówki.
Polewa: do szklanki wkładamy pokrojone masło, dolewamy mleko i wstawiamy do mikrofalówki na 30 minut. Wyjmujemy i mieszamy, aż masło się rozpuści. Następnie dolewamy miód i wsypujemy kakao.
Mieszamy dokładnie tak aby nie było grudek i odstawiamy do ostudzenia. Gdy polewa będzie zimna, polewamy nią ciasto i posypujemy wiórkami. Ponownie wstawiamy do lodówki.
Ciasto będzie najlepsze na drugi dzień.