lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Sernik Laluni

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Sernik wyszedł przepyszny mimo , że nie miał dodatków

Sernik Laluni Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sernik Laluni

 

  • Składniki:

 

  • 2 - 3 paczki herbatników typu "petitki" - na spód
  • 1 kg twarogu z wiaderka
  • 8 jaj
  • 1 i 1/4 szklanki cukru
  • 150 g margaryny Kasi rozpuszczonej letniej
  • 2 budynie waniliowe
  • 1.1/2 szklanki mleka
  • 2 łyżeczki soku z buraczków

 

 

Sposób przygotowania:

Sernik Laluni
.Całe jajka zmiksowałam z cukrem na puch. Dodałam 2 budynie waniliowe i mleko, zmiksowałam. Masę serową delikatnie szpatułką wymieszać z masą jajeczną , dodać rozpuszczona margarynę Kasie. Na koniec dodajemy sok z buraczków Wyłożyć na spód z herbatników. Blaszkę 25 x 30 cm , wyłożoną papierem do pieczenia, wyłożyć herbatnikami, jeden przy drugimPiec około 50 - 60 minut w temperaturze 180°C. Po studzeniu posypałam cukrem pudrem Smacznego :)
Sernik Laluni
Herbatniki wyłozyłam na blachę jeden obok drugiego
Sernik Laluni
Twaróg zmiksowałam dodałam 2 łyzki soku z buraczków dla zmienienia koloru
Sernik Laluni
Całe jajka ubiłam z cukrem ,dodałam 2 budynie i mleko
Sernik Laluni
Różowy twaróg wylałam na herbatniki i wstawiłam do pieca

Tagi:

ciasto sernik