Sposób przygotowania:
Sernik limonkowy z miętą
Pokruszyć ciasteczka na dość duże okruchy. Dodać masło, orzechy i wymieszać masę, a następnie wyłożyć nią dno tortownicy, dobrze dociskając. Wstawić do lodówki.
Sernik: wymieszać trzepaczką ser ricotta z jajkiem, dodać skórkę, sok z limonki ,mąkę , cukier puder, na koniec posiekaną miętę, wymieszać łyżką.
Masę serową wykładamy na ciasto czekoladowe .
Sernik pieczemy w blaszce na parze wodnej ok. 60 minut.
Po upieczeniu sernik posypujemy cukrem pudrem.
Sernik: wymieszać trzepaczką ser ricotta z jajkiem, dodać skórkę, sok z limonki ,mąkę , cukier puder, na koniec posiekaną miętę, wymieszać łyżką.
Masę serową wykładamy na ciasto czekoladowe .
Sernik pieczemy w blaszce na parze wodnej ok. 60 minut.
Po upieczeniu sernik posypujemy cukrem pudrem.