Sposób przygotowania:
Sernik marcepanowo-jeżynowyMasa serowa:
Zmielony ser, jajka, mleko w proszku, mleko zwykłe, cukier i budyń umieścić w jeden misce, zmiksować krótko tylko do połączenia składników.
ETAP 2:
Gdy masa serowa będzie zmiksowana dodajemy starty na tarce jarzynowej marcepan, mieszamy delikatnie łyżką do połączenia.
ETAP 3:
Gotową masę serową wylewamy do wyłożonej papierem tortownicy o śr 22 cm.Pieczemy w nagrzanym do 160*c piekarniku przez 55-60 minut. Studzimy przy uchylonych drzwiczkach.
ETAP 4:
Galeretkę rozpuszczamy w 700 ml gorącej wody, lekko teżejącą mieszamy z owocami.
ETAP 5:
Wylewamy na zimny sernik, wstawiamy do lodówki na parę godzin.Wierzch dekorujemy kleksami bitej śmietany, jeżynami i czekoladą.
Słodkich wypieków!