Sposób przygotowania:
Ciasto serowo-czekoladowe z jeżynami
Jajka miksujemy z cukrem na puszystą masę dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i kakao miksujemy. Dodajemy pomału olej i jeszcze raz dokładnie miksujemy. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy na ciasto rozkładamy równomiernie jeżyny i pieczemy około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Serek homogenizowany miksujemy z jajkami i budyniem na gładką masę. Na podpieczonym spodzie rozkładamy masę serową i całość pieczemy jeszcze około 45 minut. Ciasto wyjmujemy i studzimy. W międzyczasie przygotowujemy polewę, w rondelku na bardzo małym ogniu roztapiamy połamaną czekoladę z masłem, dodajemy miód, mieszamy i kiedy czekolada się rozpuści zdejmujemy z ognia. Lekko wystudzoną polewą polewamy zimne ciasto.