Sposób przygotowania:
Sernik z jeżynami na zimno
Herbatniki pokrusz w mikserze. Masło roztop, wlej do herbatników, wymieszaj. Wyłóż nimi dno tortownicy. Wstaw na 15 minut do lodówki.W misce utrzyj ser ze 150 g cukru. Nie przerywając ucierania, dodawaj po jednym żółtku. Ucieraj, aż masa będzie gładka i lśniąca. Namocz żelatynę w niewielkiej ilości zimnej wody. Gdy napęcznieje, rozpuść ją w kąpieli wodnej na d garnkiem z wrzącą wodą. Chwile ostudź i wlej do masy serowej. Śmietanę ubij z resztą cukru pudru i dodaj do masy serowej. Następnie dodaj jeżyny i wymieszaj. Masę wyłóż na herbatniki i wstaw do lodówki na co najmniej 4 godziny. W rondelku zagotuj 100 g jeżyn wymieszanych z łyżką cukru i wody.Ostudź. Przed podaniem sernik polej polewą jeżynowym..
kołczu