Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Sernik muślinowy z wanilią i jeżynami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Kremowy, lekki i rozpływający się w ustach sernik z jeżynami i wanilią, tego ciasta na pewno długo nie zapomnę.

Sernik muślinowy z wanilią i jeżynami

Składniki:

Sernik muślinowy z wanilią i jeżynami

 

Sposób przygotowania:

Sernik muślinowy z wanilią i jeżynami
W misce rozetrzyj ser z cukrem i mąką ziemniaczaną a po chwili dodaj białka. Żółtka ucieraj wraz z miąższem z wanilii stopniowo dodając olej, tak powstały majonez połącz z masą serową, na koniec dodaj przesianą mąkę pszenną.

Masę serową przelej do natłuszczonej tortownicy i piecz ok.2 godz w 120stop.

Po upieczeniu na ostudzone ciasto wyłóż jeżyny. 

Tagi:

sernik ciasto