Sposób przygotowania:
Sernik na zimno
Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę dodając stopniowo cukier, ciągle ubijając dodajemy żółtka. Do masy jajecznej wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy. Masę wylewamy do tortownicy o średnicy 24-26 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 25 minut. Biszkopt studzimy, wyjmujemy z tortownicy, kładziemy na paterze „do góry nogami”; zdejmujemy papier i nakładamy obręcz.
Mleko z skórką cytrynowa i masą sernikową ubijamy na wysokich obrotach 3 minuty, dodajemy serek dalej ubijając kolejne 3 minuty. Masę przekładamy na biszkopt nasączony sokiem z cytryny. Całość wkładamy do lodówki na kilka godzin.
Maliny płuczemy odsączamy i kładziemy na masie sernikowej. Galaretkę przygotowujemy w ¼ litrze wody, studzimy; zimną lekko tężejącą galaretką zalewamy maliny. Odkładamy do całkowitego stężenia.
Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno wraz z cukrem waniliowym i śmietan-fixem. Przekładamy śmietanę do rękawa cukierniczego i ozdabiamy wierzch i boki sernika.
SMACZNEGO!
Mleko z skórką cytrynowa i masą sernikową ubijamy na wysokich obrotach 3 minuty, dodajemy serek dalej ubijając kolejne 3 minuty. Masę przekładamy na biszkopt nasączony sokiem z cytryny. Całość wkładamy do lodówki na kilka godzin.
Maliny płuczemy odsączamy i kładziemy na masie sernikowej. Galaretkę przygotowujemy w ¼ litrze wody, studzimy; zimną lekko tężejącą galaretką zalewamy maliny. Odkładamy do całkowitego stężenia.
Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno wraz z cukrem waniliowym i śmietan-fixem. Przekładamy śmietanę do rękawa cukierniczego i ozdabiamy wierzch i boki sernika.
SMACZNEGO!
Marta1986
Mysiunia
Netka
Krakowianka
weranda
izabela11111