Sposób przygotowania:
Sernik na biszkopcie z czekoladową nutą
Szykujemy blaszkę o wymiarach 25 x 36 cm. Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy je na sztywno. Dodajemy cukier i żółtka. Dosypujemy mąkę i proszek do pieczenia. Przelewamy do blaszki wyłożonej folią aluminiową .Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 175 stopni i pieczemy 25 minut. Po upieczeniu kroimy na dwa blaty. Międzyczasie robimy polewę czekoladową . Podgrzewamy wszystkie jej składnik na małym ogniu do rozpuszczenia. 1/3 masy robimy esy floresy na przekrojonym biszkopcie. Masa serowa: Białka ubijamy na sztywno. Margarynę ucieramy z cukrem pudrem, dodając także żółtka. Następnie masę łączymy z serem i mąką ziemniaczaną. Białka łączymy z masą delikatnie mieszając łyżką . Połowę tej masy przekładamy na biszkopt polany polewą .Przykrywamy drugim blatem biszkopta i znów robimy esy floresy na nim. Przekładamy resztę masy serowej i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 60 minut w temp 180 stopni. Po upieczeniu zostawiamy na 15 minut przy uchylonych drzwiczkach a po całkowitym wystudzeniu polewamy pozostałą polewą . Chłodzimy 2 godziny. po tym czasie jest gotowy do jedzenia.