Sposób przygotowania:
Sernik na biszkopcie z dodatkami.
Przygotować ciasto na biszkopt:ubić jajka z cukrem,dodać mąkę z proszkiem do pieczenia stopniowo.Wylać ciasto na blachę wysma-
-rowaną masłem i wysypaną bułką tartą.Piec krótko-ok.20 min.W tym czasie zrobić masę serową:ser zmielić,margarynę utrzeć z cuk-
-rem pudrem,dodawać po kolei żółtka,budyń,kaszę mannę,kandyzowane owoce lub fiołki,obtoczone wcześniej w mące,aromat waniliowy,a następnie małymi porcjami zmielony ser.
Ubić na sztywno pianę z białek i delikatnie wymieszać z masą serową.Wyłożyć masę serową na biszkopt i wstawić do piekarnika nagrzanego do temp.180 st.C.Piec ok.godziny.Wyjąć i ostudzić.
-rowaną masłem i wysypaną bułką tartą.Piec krótko-ok.20 min.W tym czasie zrobić masę serową:ser zmielić,margarynę utrzeć z cuk-
-rem pudrem,dodawać po kolei żółtka,budyń,kaszę mannę,kandyzowane owoce lub fiołki,obtoczone wcześniej w mące,aromat waniliowy,a następnie małymi porcjami zmielony ser.
Ubić na sztywno pianę z białek i delikatnie wymieszać z masą serową.Wyłożyć masę serową na biszkopt i wstawić do piekarnika nagrzanego do temp.180 st.C.Piec ok.godziny.Wyjąć i ostudzić.