Sposób przygotowania:
Sernik na ciasteczkowym spodzie z czekoladą
Masło o pokojowej temperaturze kroje w paski. Do wysokiego naczynia wkładam pokolei masło i cukier, a następnie ubijam na wysokich obrotach do jednolitej masy. Następnie dodaję powoli same żółtka i nadal miksuję. Do masy dodaję olejek oraz cały ser z wiaderka. Całość dokładnie miksuję by nie było żadnych grudek. W osobnym naczyniu ubijam białka na sztywną masę. Do masy dodaję białka. Całość mieszam delikatnie drewnianą łyżką.
W garnku o grubym dnie rozpuszczam pozostałe masło ok 2 łyżek. Następnie dodaję 6 kostek czekolady. Całość zdejmuję z palnika.
Ciasteczka kruszę na małe kawałki a następnie dodaję do masła i czekolady. Całość mieszam ze sobą.
Gotową masę ciasteczkową wykładam na spód tortownicy.
Masę serową wykładam na masę ciasteczkową. Dokładnie wyrównuję. Ciasto wkładam do piekarnika na 180 stopni góra- dół na godzinę. Ciasto po upieczeniu zostawiam w piekarniku do wystygnięcia. Pozostałą czekoladę rozpuszczam w rondelku i dodaję ok 2 łyżek zimnego mleka. Mieszam.
Na ostygnięte ciasto wylewam ciepłą polewę. Sernik wkładam do lodówki na minimum 12 godzin.
W garnku o grubym dnie rozpuszczam pozostałe masło ok 2 łyżek. Następnie dodaję 6 kostek czekolady. Całość zdejmuję z palnika.
Ciasteczka kruszę na małe kawałki a następnie dodaję do masła i czekolady. Całość mieszam ze sobą.
Gotową masę ciasteczkową wykładam na spód tortownicy.
Masę serową wykładam na masę ciasteczkową. Dokładnie wyrównuję. Ciasto wkładam do piekarnika na 180 stopni góra- dół na godzinę. Ciasto po upieczeniu zostawiam w piekarniku do wystygnięcia. Pozostałą czekoladę rozpuszczam w rondelku i dodaję ok 2 łyżek zimnego mleka. Mieszam.
Na ostygnięte ciasto wylewam ciepłą polewę. Sernik wkładam do lodówki na minimum 12 godzin.