Sposób przygotowania:
Sernik na cieście z malinkami
Zimne masło posiekać nożem z mąką cukrem pudrem oraz odrobiną proszku do pieczenia.
Dodać jajko i zagnieść.
Ciasto schłodzić w lodówce około 30 minut.
Tortownicę o średnicy 26 cm wysmarować lekko tłuszczem i wylepić schłodzonym ciastem.
Nakłuć widelcem.
Masa serowa;
Ser zmielić dwukrotnie przez maszynkę do mięsa.
Do sera dodać utarte żółtka z cukrem i cukrem waniliowym, oraz budyń wymieszać.
Białka ubić ze szczyptą soli i delikatnie połączyć z serem.
Na przygotowane ciasto rozłożyć masę serową.
Na ser ułożyć świeże malinki , wcisnąć je lekko w masę.
Całość włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec około 50 - 60 minut.
Po upieczeniu wystudzić.
Rada;
Po upieczeniu jeszcze ciepły sernik objechać dookoła nożem,wtedy sernik nam się nie zapadnie w środku , góra sernika będzie równa.
Dodać jajko i zagnieść.
Ciasto schłodzić w lodówce około 30 minut.
Tortownicę o średnicy 26 cm wysmarować lekko tłuszczem i wylepić schłodzonym ciastem.
Nakłuć widelcem.
Masa serowa;
Ser zmielić dwukrotnie przez maszynkę do mięsa.
Do sera dodać utarte żółtka z cukrem i cukrem waniliowym, oraz budyń wymieszać.
Białka ubić ze szczyptą soli i delikatnie połączyć z serem.
Na przygotowane ciasto rozłożyć masę serową.
Na ser ułożyć świeże malinki , wcisnąć je lekko w masę.
Całość włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec około 50 - 60 minut.
Po upieczeniu wystudzić.
Rada;
Po upieczeniu jeszcze ciepły sernik objechać dookoła nożem,wtedy sernik nam się nie zapadnie w środku , góra sernika będzie równa.
gusia1000