Sposób przygotowania:
Sernik na ciemnym cieście z polewą
Ciasto:
Margarynę posiekać z mąką, dodać jajko, cukier, proszek i kakao. Wszystko razem wyrobić na jednolite ciasto. Rozłożyć na blasze.
Ser:
Ser zmielić dwukrotnie. Miksować aż będzie puszysty, dodawać po jednym żółtku cały czas miksując. Dodać cukier i budyń waniliowy. Zmiksować. Rozłożyć na cieście. Piec ok. 90 minut w 180 stopniach.
Polewa:
Margarynę rozpuścić na wolnym ogniu, wlać mleko, wsypać cukier i kakao. Cały czas mieszać aż składniki się połączą. Polać na upieczonym serniku. Posypać wiórkami kokosowymi.
Margarynę posiekać z mąką, dodać jajko, cukier, proszek i kakao. Wszystko razem wyrobić na jednolite ciasto. Rozłożyć na blasze.
Ser:
Ser zmielić dwukrotnie. Miksować aż będzie puszysty, dodawać po jednym żółtku cały czas miksując. Dodać cukier i budyń waniliowy. Zmiksować. Rozłożyć na cieście. Piec ok. 90 minut w 180 stopniach.
Polewa:
Margarynę rozpuścić na wolnym ogniu, wlać mleko, wsypać cukier i kakao. Cały czas mieszać aż składniki się połączą. Polać na upieczonym serniku. Posypać wiórkami kokosowymi.