Sposób przygotowania:
Sernik na kakaowym spodzie
Mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia, masło łączymy ze sobą tworząc kruszonkę. Dodajemy 2 żółtka. Zagniatamy ciasto.
Ciasto umieszczamy w lodówce na minimum 2 godziny.
Rodzynki sparzam. Odsączam. obsypuje mąką pszenną. Miękkie masło ucieram z cukrem. Dodaje 4 żółtka. Dodaje partiami sernik. Miksuję do połączenia się składników. Do masy serowej dodaje budyń i mąkę ziemniaczaną. Mieszam.
Dodaje rodzynki. Mieszam.
Z białek ubijam sztywną pianę. Do masy serowej dodaje pianę mieszam delikatnie.
Ciasto dziele na dwie połowy. Pierwszą większą rozwałkowuję i umieszczam na dnie formy do pieczenia wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą.
Podpiekam 10 minut w 170 stopniach. Wyjmuję i krótko studzę.
Na podpieczony spód wylewam masę serową. Drugą cześć ciasta ścieram na tarce nad masa serową. Sernik piekę około 70 minut w 180 stopniach. Studzę.
Posypuję cukrem pudrem.
Ciasto umieszczamy w lodówce na minimum 2 godziny.
Rodzynki sparzam. Odsączam. obsypuje mąką pszenną. Miękkie masło ucieram z cukrem. Dodaje 4 żółtka. Dodaje partiami sernik. Miksuję do połączenia się składników. Do masy serowej dodaje budyń i mąkę ziemniaczaną. Mieszam.
Dodaje rodzynki. Mieszam.
Z białek ubijam sztywną pianę. Do masy serowej dodaje pianę mieszam delikatnie.
Ciasto dziele na dwie połowy. Pierwszą większą rozwałkowuję i umieszczam na dnie formy do pieczenia wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą.
Podpiekam 10 minut w 170 stopniach. Wyjmuję i krótko studzę.
Na podpieczony spód wylewam masę serową. Drugą cześć ciasta ścieram na tarce nad masa serową. Sernik piekę około 70 minut w 180 stopniach. Studzę.
Posypuję cukrem pudrem.