gosiek i edzia

gosiek i edzia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 228]

Sernik na czeoladowym spodzie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Sernik nadaje się na różne uroczystości.

Sernik na czeoladowym spodzie

Składniki:

Sernik na czeoladowym spodzie

 

  • Ciasto:
  • 3 żółtka
  • 40 dag mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 25 dag masła
  • 10 dag cukru
  • 3 łyżki kakao
  • Masa serowa:
  • 10 dag masła
  • 4 homogenizowane serki waniliowe
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 3 żółtka
  • 10 dag cukru
  • cukier waniliowy
  • 6 białek
  • 10 dag rodzynków

 

 

Sposób przygotowania:

Sernik na czeoladowym spodzie
Ze składników na  ciasto zagnieć ciasto, podziel je na 2 części i włóż do lodówki. W tym czasie zrób masę serową: żółtka utrzyj z cukrem i masłem na puszystą masę. Ciągle ubijając dodawaj serek homogenizowany, 2 rodzaje mąki i cukier waniliowy. Na samym końcu ubijania dodaj ubitą pianę z 6 białek i 10 dag rodzynków. Delikatnie wymieszaj. 2 części ciasta wyjmij z lodówki, a jedną z nich zetrzyj na tarce na natłuszczoną blachę. Na starte ciasto wyłóż masę serową, na którą zetrzyj 2 część ciasta.Sernik piecz ok 60 min.