Sposób przygotowania:
Sernik na kakaowym spodzie
Wszystkie składniki ciasta szybko zagnieść. Włożyć do lodówki . Białka zostawić do masy serowej.
Twaróg zmielić.
Masło i cukier ubić z żółtkami, dodawać stopniowo po łyżce: zmielony twaróg, budyń wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z masą serową.
Ciemne ciasto podzielić na 2 części. Blachę wysmarować masłem i posypać mąką.
Jedną część ciemnego ciasta wykleić spód, drugą zetrzeć na wierzch masy serowej.
Piec ok 1 godz. w temp 180 C.
Twaróg zmielić.
Masło i cukier ubić z żółtkami, dodawać stopniowo po łyżce: zmielony twaróg, budyń wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z masą serową.
Ciemne ciasto podzielić na 2 części. Blachę wysmarować masłem i posypać mąką.
Jedną część ciemnego ciasta wykleić spód, drugą zetrzeć na wierzch masy serowej.
Piec ok 1 godz. w temp 180 C.
Fanka ciast