Sposób przygotowania:
Sernik na kakaowym spodzie z ciastek
Ciastka mielę lub kruszę na drobno, dodaję kakao i mieszam, następnie miękkie masło i zagniatam. Spód tortownicy oś 26 cm wykładam, najpierw,papierem do pieczenia następnie połową kruszonki. Białka ubijam ba sztywną pianę i odstawia m do lodówki. Żółtka ucieram z cukrem na krem dodając porcjami miękkie masło i zmielony twaróg. Potem dosypuję mąkę pszenną i budynie śmietankowe. Wymieszam. Na końcu dodaję ubite białka i mieszał łopatka,aż składniki połączą się ze sobą. Masę serową przekładam na ciasteczkowy spód, wierzch posypuję pozostałą kruszonką . Piekarnik nagrzewam do 160°C i wstawiam sernik, nakryty folią aluminiową ,na 1 godzinę. Po tym czasie zdejmuję folię i piekę jeszcze 20- 30 min. Upieczony zostawiam by wystygł.