Sposób przygotowania:
Sernik na kruchym spodzie
Mąki, cukier waniliowy, cukier, masło i żółtka zagniatamy razem szybko na kruche ciasto. Chłodzimy przez godzinę w lodówce i po rozwałkowaniu, wykładamy nim blaszkę.
Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Ser miksujemy, stopniowo dodając żółtka, masło, budyń, cukier waniliowy. Na koniec dodajemy stopniowo ubitą pianę z białek i delikatnie mieszamy. Wylewamy na ciasto masę serową i pieczemy w 170 stopniach, przez ponad godzinę, podpiekając też od dołu.
Studzimy w uchylonym piekarniku. Zimny dekorujemy lukrem i skórką pomarańczową.
Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Ser miksujemy, stopniowo dodając żółtka, masło, budyń, cukier waniliowy. Na koniec dodajemy stopniowo ubitą pianę z białek i delikatnie mieszamy. Wylewamy na ciasto masę serową i pieczemy w 170 stopniach, przez ponad godzinę, podpiekając też od dołu.
Studzimy w uchylonym piekarniku. Zimny dekorujemy lukrem i skórką pomarańczową.