Sposób przygotowania:
Sernik na orzechowym spodzie
Przygotowanie spodu: Oba składniki razem wymieszać, wcisnąć na dno formy (tortownicy o średnicy 23 cm). Podpiekać w temperaturze 175 stopni przez 6 minut. W tak zwanym między czasie wszystkie składniki na masę orzechową należy wymieszać, podgrzać a następnie gotować przez 8-10 minut (do momentu kiedy masa zgęstnieje) ciągle mieszając. (Warto w momencie wbijania jaj do masy orzechowej ściągnąć garnuszek z palnika, żeby się białko nie ścięło.) Przygotowaną w ten sposób masę wylać na podpieczony spód i odstawić na bok. Masę serową przygotowujemy miksując serek z cukrem, mąką i jajkami. Na końcu wlać kremówkę i wanilię. Gotową masę serową należy wylać na masę orzechową. Piec 1 godzinę w temperaturze 175 stopni (w zależności od pieca). Wystudzić i trzymać w lodówce minimum 4 godziny przed podaniem. :)
Magdusia1312
kayleb
Figaro
markiza
darek112