Sposób przygotowania:
Sernik na płatkach pełne ziarnoWykonanie:
Do misy wbijamy jaja całe i miksujemy z ksylitolem. Dodajemy ser z wiaderka oraz mąkę ziemniaczaną.
Formę okrągłą 26 cm wykładamy papierem do pieczenia i wsypujemy na dno płatki dosyć sporo, a niech wejdą sobie w sernik. Przekładamy połowę masy serowej.
Rodzynki wkładamy do miseczki i zalewamy wrzątkiem, zostawiamy na 15 minut by "urosły". Odsączmy rodzynki i zasypujemy je maka tyle by były obsypane. Przekładamy na masę serową na całą powierzchnie i zalewamy pozostałą masą serową.
Do piekarnika na sano dno wkładamy blaszkę z wodą i nastawiamy piec na 200 stopni. Wkładamy nasz sernik i pieczemy z "parą wodną" jakieś 20 minut i zmniejszamy do 170 stopni i pieczemy 1 godzinę.
Po wyjęciu i ostudzeniu sernika polałam go czekoladą roztopioną w mleku i obsypałam wiórkami czekolady zielonymi.
Jagodowa
lalunia