Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Sernik na zimno

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

oto jak się kiedyś robiło sernik na zimno

Sernik na zimno

Składniki:

Sernik na zimno

 

  • 60 dag twarogu dwa razy zmielonego
  • 5 jaj białko na pianę
  • ½ kostki masła
  • 2 szklanki cukru
  • 6 łyżeczek żelatyny rozrobić z wodą
  • 3 dowolne smakowo galaretki rozrobione wg przepisu na opakowaniu
  • 1 dowolny smakowo olejek

 

Sposób przygotowania:

Sernik na zimno
Żółtka ucieramy z cukrem i masłem, dodajemy zmielony twaróg następnie rozrobioną żelatynę, olejek i na końcu pianę z białek. Wszystko dokładnie wymieszać ze sobą. Wlać do formy i włożyć do lodówki aż masa będzie gęsta wtedy możemy udekorować owocami i zalać galaretką ponownie wkładamy do lodówki by galaretka zgęstniała.