Ginewra

Ginewra

Szef Kuchni
[Przepisów: 20]

Sernik na zimno

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Sernik na zimno to bardzo łatwy i niedrogi deser dla każdego. Można go zrobić na herbatnikach lub biszkoptach. Kolory galaretek wg uznania.

Sernik na zimno Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sernik na zimno

 

  • 8 serków homogenizowanych
  • 10 galaretek o różnych kolorach -po 2 z każdego koloru

Sposób przygotowania:

Sernik na zimno
2 galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody. Wystudzić i zimne wlać do 2 serków homogenizowanych. Wymieszać mikserem lub trzepaczką. Wlać do blaszki. Wstawić do lodówki do zastygnięcia. Tak zrobić z pozostałymi galaretkami i serkami. Wylewać zimną masę na zastygniętą poprzednią. Najlepiej dobrać kolory tak , aby odróżniały się od siebie. Na wierzch wylać dwie pozostałe galaretki , tym razem rozpuszczone w trzech szklankach wody. Ciasto można zrobić na wcześniej ułożonych biszkoptach , herbatnikach albo upieczonym niskim biszkopcie.
Sernik na zimno
Do wykonania sernika potrzeba tylko serki homogenizowane i galaretki.
Sernik na zimno
Do serków wlewamy zimną galaretkę i dokładnie mieszamy.
Sernik na zimno
Na wierzch wylewamy galaretki i wstawiamy do lodówki.