Beata1835

Beata1835

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 90]

Sernik na zimno

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wykonaj według przepisu poniżej

Sernik na zimno

Składniki:

Sernik na zimno

 

  • 1 paczka biszkoptów okrągłych
  • 1 kg białego sera
  • 3 paczki galaretki ( brzoskwiniowa, pomarańczowa, malina )
  • 1 opakowanie serka 150g o smaku brzoskwini
  • 1 jajo
  • 3/4 szklanki cukru
  • skórka z cytryny
  • rodzynki
  • cukier wanilinowy
  • owoce sezonowe ( kto co ma ) - np. truskawki, brzoskwinie, maliny, porzeczki

 

Sposób przygotowania:

Sernik na zimno
Formę prostokątna wysmarować masłem, dno oprószyć bułką tartą. Boki obłożyć srebrną folią.
Dno blachy wyłożyć biszkoptami,
Przeciśnięty ser połączyć z jogurtem i tężejącą galaretką ( pomarańcza i brzoskwinia ) , jajkiem, cukrem, skórką z cytryny, rodzynkami ( ilość - jak kto lubi ) i cukrem wanilinowym.

Wyłożyć ser na biszkopty .Tężejący ser obłożyć owocami i zalać tężejącą malinową galaretką.

Wstaw do lodówki na ok 1 godzinę.

Smacznego:)