Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Sernik na zimno

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

pyszny serniczek nadający się na każdą okazję

Sernik na zimno

Składniki:

Sernik na zimno

 

  • 60 dkg twaróg półtłusty,
  • 15 dkg margaryna,
  • 1 szklanka cukier,
  • 5 sztuk jajka,
  • 3 łyżki żelatyna,
  • 1 szklanka mleko,
  • 1 opakowanie cukier waniliowy,
  • do smaku bakalie

 

Sposób przygotowania:

Sernik na zimno
Zmielony ser wymieszać z żółtkami i cukrem.
Żelatynę zalać nie wielką ilością zimnej wody odstawić na 5min zalać gorącym mlekiem.
Po ostudzeniu dodać do sera żelatynę oraz pozostałe składniki i dobrze wymieszać. Gdy masa zacznie tężeć dodać pianę z białek.
Wlewamy do formy i wstawiamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia.