Sposób przygotowania:
Sernik na zimno 5
Blaszkę wyłożyć folią aluminiową. Wyłożyć biszkopty. Banany pokroić albo w talarki albo w paski. Kremówkę ubić na sztywno, jednak pod koniec ubijania dodać cukier puder - krótko ubijając. Następnie stopniowo (najlepiej po małej łyżeczce) dodawać serek cały czas miksując(na średnich obrotach miksera). Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody (powiedzmy dwie łyżki), lekko przestudzić tak aby nie stężała i wlać do masy serowej miksując na najwyższych obrotach. Galaretki rozpuścić wg przepisu i pozostawić do tężenia. Na wcześniej przygotowane biszkopty wylewamy masę serową i układamy banany (można na odwrót lub najpierw pół porcji bananów - masa serowa - i znowu banany). Odstawić do lodówki na ok 60-90 min, tak aby masa była sztywna. Kiedy galaretka zacznie tężeć, można wylać na wcześniej przygotowane ciasto. Odstawić do lodówki na czas stężenia do końca galaretki. Życzę smacznego!