Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Sernik na zimno 6.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Na upalne dni, zawsze robię sernik na zimno

Sernik na zimno 6. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Sernik na zimno 6.

 

  • 3 serki homogenizowane po 200 g
  • 3 łyżki żelatyny
  • 1/3 szklanki cukru pudru
  • 1 opak biszkopty
  • 3 opak galaretka

Sposób przygotowania:

Sernik na zimno 6.
Dno tortownicy wysmarować masłem, ułożyć biszkopty. Galaretki rozpuścić każdą w 0,5 l gotowanej wody, wymieszać ostudzić. Na biszkopty wylać tężejącą wiśniową galaretkę. Żelatynę namoczyć i rozpuścić w wodzie . Serki wymieszać dobrze z cukrem pudrem, dodać zimną żelatynę, wymiksować. Podzielić masę z serków na połowę. Pierwszą część masy wyłożyć na galaretkę, zalać następną galaretką, wstawić do lodówki do stężenia galaretki. Wyjąć sernik z lodówki, wyłożyć ostatnią część masy, wierzch sernika zalać trzecią galaretką, odstawić na 3 godz. do lodówki
Sernik na zimno 6.
Najlepszy sernik z biszkoptami i galaretkami,na deser
Sernik na zimno 6.
Sernik na zimno w całej okazałości,do kawy