Sposób przygotowania:
Sernik na zimno Ireny
Ciastka kruszymy drobno. Żółtka ucieramy z cukrem do białości, pod koniec ucierania dodajemy miękką margarynę. Gotowe przekładamy do miseczki z pokruszonymi ciastkami i dodajemy orzechy, oraz kawę i wszystko dokładnie miksujemy. Tortownicę o średnic 24 cm. wykładamy ciastem. ( Ja wyłożyłam spód, oraz boki tworząc fale - czyli zostawiałam między jedną a drugą falą przerwę.) Ciasto schłodzić na czas przygotowania masy serowej. Serek twarogowy, serek homogenizowany oraz cukry waniliowe zmiksować ze sobą. Żelatynę rozpuścić w wodzie wg przepisu na opakowaniu. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno i dodać do serków, a następnie wlać żelatynę i wymieszać. Połowę masy serowej wylać do tortownicy, a następie ułożyć pokrojone w plasterki truskawki. Wykładamy pozostałą masę serową i ponownie układamy plasterki truskawek. Ciasto schładzamy ok 2h w lodówce. Za ten czas przygotowujemy galaretkę. Rozpuszczamy ją w 300 ml wody i pozostawiamy do przestygnięcia, a następnie polewamy delikatnie ciasto. Ponownie schładzamy ok 2h. Smacznego !!
![Sernik na zimno Ireny Sernik na zimno Ireny](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sernik-na-zimno-ireny-115106.jpg)
izabela11111