Sposób przygotowania:
Sernik na zimno Laury
Białka ubić na sztywno ,dodać cukier i żółtka . Mieszając dodać mąke wymieszaną z proszkiem i lekko wymieszać. Ciasto wylać na formę i piec 35 minut w tem 180 stopni.
Masa serowa
Ser zmielić . Maslo utrzeć ,dodając cukier i żółtka. Ser wymieszać ze śmietaną i dodać do masy ucierając. Żelatynę rozpuścić na mleku ,dodać do masy i wymieszać. Masę serową wylać na biszkopt i włożyć do lodówki. Galaretki przygotować według przepisu i polać nimi ciasto.
Masa serowa
Ser zmielić . Maslo utrzeć ,dodając cukier i żółtka. Ser wymieszać ze śmietaną i dodać do masy ucierając. Żelatynę rozpuścić na mleku ,dodać do masy i wymieszać. Masę serową wylać na biszkopt i włożyć do lodówki. Galaretki przygotować według przepisu i polać nimi ciasto.