Sposób przygotowania:
Sernik na zimno na marmurku
Biszkopt:
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Żółtka wymieszać z octem i proszkiem do pieczenia i dodać do piany, wraz z mąką. Dokładnie, acz delikatnie wymieszać, Odlać z tego 3/4 ciasta i do tej mniejszej części dać kakao. Wymieszać. Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę wylać ciasto białe, na to kakaowe. Wymieszać, robiąc maziaki widelcem. Piec w temp. 160-180 st przez 20-25 min.
Masa:
Żelatynę mieszamy z pół szklanki wrzątku. Studzimy.
Ser, cukier i serki miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Na koniec dodajemy zestudzoną zelatynę i dokładnie łączymy.
Przełożenie: Ciasto-masa- w masę wbić truskawki.
Galaretke przygotować według przepisu na opakowaniu. Gdy stężeje wylać na masę. Wystudzić ciasto i voila!
Smacznego.
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Żółtka wymieszać z octem i proszkiem do pieczenia i dodać do piany, wraz z mąką. Dokładnie, acz delikatnie wymieszać, Odlać z tego 3/4 ciasta i do tej mniejszej części dać kakao. Wymieszać. Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę wylać ciasto białe, na to kakaowe. Wymieszać, robiąc maziaki widelcem. Piec w temp. 160-180 st przez 20-25 min.
Masa:
Żelatynę mieszamy z pół szklanki wrzątku. Studzimy.
Ser, cukier i serki miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Na koniec dodajemy zestudzoną zelatynę i dokładnie łączymy.
Przełożenie: Ciasto-masa- w masę wbić truskawki.
Galaretke przygotować według przepisu na opakowaniu. Gdy stężeje wylać na masę. Wystudzić ciasto i voila!
Smacznego.