Sposób przygotowania:
Sernik na zimno z galaretką
Rozpuścić żelatynę w 1/2 szkl ciepłej , przegotowanej wody i pozostawić na 20 min. Po tym czasie przełożyć napęczniałą żelatynę do większego garnka i dodać 2 szkl gorącej wody - mieszać do rozpuszczenia żelatyny. Rozpuścić galaretkę w/g przepisu na opakowaniu i pozostawić do przestudzenia.Tortownicę lub foremkę wyłożyć folią aluminiowa, poukładać biszkopty lu herbatniki.Ser zmiksować z cukrem pudrem, następnie wlać ostudzoną i rozpuszczoną żelatynę i dobrze wymieszać.Ser wylać na herbatniki /jest bardzo rzadki/, wstawić do lodówki na 15-20 min do stężenia. Następnie na wierzch wylać tężejącą galaretkę. Wstawić do lodówki i dobrze schłodzić.
evita0007
bajtek
:)
msewka
czarna landryna
Krakowianka
Netka
madi356
bajtek
Po dobrym schłodzeniu, jest idealny na te upalne dni.... :O)
Daga71
marietta