Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Sernik na zimno z grejpfrutem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Polecam!warto wypróbować.

Sernik na zimno z grejpfrutem

Składniki:

Sernik na zimno z grejpfrutem

 

  • Spód;
  • 1\3kost.masła,
  • 30dag.herbatników,
  • 10dag.gotowej polewy czekoladowej,
  • Masa 1;
  • 1\2kg.mielonego twarogu,
  • 50ml.soku z grejpfruta,
  • 1szkl.śmietany kremówki,
  • 3\4szkl.cukru pudru,
  • 5łyzeczek żelatyny,
  • Masa 2;
  • 1szkl.mleka,
  • 1szkl.soku z grejpfruta,
  • 3łyżki masła,
  • 1op.budyniu waniliowego,
  • 2grejpfruty

Sposób przygotowania:

Sernik na zimno z grejpfrutem
Masło stopić z polewą,wymieszać z pokruszonymi herbatnikami i przełożyć do tortownicy wyłożonej pergaminem,odstawić do zastygnięcia. Masa 1;sok z grejpfruta podgrzać,rozpuścić w nim połowę cukru pudru i żelatynę,przestudzić.Kremówkę ubić z resztą cukru pudru,ser zmiksować z rozpuszczoną żelatyną,wymieszać z ubitą śmietaną,wyłożyć na spód. Masa 2;budyń wymieszać z sokiem z grejpfruta,wlać do wrzącego mleka,zagotować mieszając,dodać masło i mieszając przestudzić.Tężejący budyń wylać na masę serową,na wierzchu ułożyć cząstki grejpfruta i całość wstawić przynajmniej na 2godz.do lodówki.

Tagi:

ciasto sernik