Sposób przygotowania:
Sernik na zimno z mascarpone
Do miseczki wlewamy wiśniowy syrop, stopniowo dolewamy wódkę i caly czas mieszamy, tak aby ciecze się połączyły. Każdy z biszkoptów z osobna namaczamy w przygotowanym ponczu i układamy w małej blaszce (nie mierzyłam jej, ale mniej więcej jest rozmiarów 30x23cm). Serek mascarpone na wolnych obrotach miksujemy z cukrem pudrem, po czym dodajemy ubitą na sztywno w osobnym naczyniu śmietanę i bardzo delikatnie mieszamy. Następnie stopniowo wlewamy letnią żelatynę rozpuszczoną w 1/4 szklance wrzatku. Gotową masę serową wykładamy na biszkopty. Nektarynki/brzoskwnie obieramy i kroimy w cienkie plastry - układamy na masie serowej. Na samym końcu ciasto zalewamy tężejącą galaretką brzoskwiniową rozpuszczoną w 1.5 szklance wody
edytaha