Sposób przygotowania:
Czekoladowe ciasto cukiniowo - jabłkoweETAP 1:
Jajka utrzeć z cukrem zwykłym i waniliowym na puszystą masę. Powoli zmiksować z olejem, a następnie z kremem czekoladowym.
Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą i kakao. Dodać do ubitych jajek i wymieszać. Cukinię obrać, pozbawić nasion i zetrzeć na tarce. Jeśli puszcza dużo soku to odcisnąć.
Jabłko obrać i zetrzeć jak cukinię. Cukinię i jabłko dodać do ciasta i wymieszać. Przełożyć do blaszki 25x25cm. Na wierzchu ułożyć wiśnie.
Piec około godziny w 180 stopniach. Wystudzić na kratce. Mleko podgrzać i rozpuścić w nim czekoladę. Posmarować ciasto.
Schłodzić do zastygnięcia polewy i pokroić na kawałki.