Sposób przygotowania:
Sernik na zimno z wiśniami
Galaretki przygotować jak podano na opakowaniu. Odłożyć na pole do ostudzenia.
Wiśnie wydrylować.
Na dnie tortownicy (ok. 28 cm) wyłożyć papier do pieczenia. Na papier ustawić obok siebie herbatniki maczane w odrobienie mleka. Pozostałość mleka jakie zostało zagotować i dodać do tego żelatynę. Dobrze wymieszać. Odstawić do lekkiego ostudzenia.
Do miski dać ser z wiaderka, śmietanę 30%, cukier wanilinowy i cukier puder.
Na dnie tortownicy (ok. 28 cm) wyłożyć papier do pieczenia. Na papier ustawić obok siebie herbatniki maczane w odrobienie mleka. Pozostałość mleka jakie zostało zagotować i dodać do tego żelatynę. Dobrze wymieszać. Odstawić do lekkiego ostudzenia.
Do miski dać ser z wiaderka, śmietanę 30%, cukier wanilinowy i cukier puder.
Na koniec dodać kisiel. Całość dokładnie wymieszać mikserem.
Do mleka z żelatyną dać 2-3 łyżki masy serowej, wymieszać, ponownie dodać 2-3 łyżki masy serowej. Po wymieszaniu wlać do miski z masą serową i wymieszać.
Ok. 2/3 masy wyłożyć na herbatniki. Wyłożyć na to 2/3 wiśni. Przyłożyć pozostałością masy i posypać wiśniami, które nam zostały. Zalać lekko tężejącą galaretką.
Do mleka z żelatyną dać 2-3 łyżki masy serowej, wymieszać, ponownie dodać 2-3 łyżki masy serowej. Po wymieszaniu wlać do miski z masą serową i wymieszać.
Ok. 2/3 masy wyłożyć na herbatniki. Wyłożyć na to 2/3 wiśni. Przyłożyć pozostałością masy i posypać wiśniami, które nam zostały. Zalać lekko tężejącą galaretką.
Włożyć do lodówki, aż masa i galaretka stężeją.
zbysiowa