Sposób przygotowania:
Serowiec toffee z bananem
Nastawiamy piekarnik na 160 stopni (na funkcię sernikową czyli góra-dół). Miksujemy masło z cukrem na jasną masę, dodajemy stopniowo twaróg i miksujemy. W osobnej miseczce blendujemy banana z esencją i kajmakiem, tę miksturę dodajemy powoli do masy twarogowej wraz ze skrobią. Teraz dodajemy po jednym jajku, krótko miksując. Przelewamy do formy 20cm, posmarowanej masłem, z dnem wyłożonym papierem. Pieczemy ok. 45-50 minut. Wyłączamy piecyk i pozostawiamy w nim sernik aż do ostygnięcia (można minimalnie uchylić drzwiczki piecyka). Po wystygnięciu smarujemy polewą i wstawiamy na noc do lodówki - bardzo polecam, bo schłodzony duuużo lepszy.
julcia12437
zufikowo
julcia12437 napisał(a):
edytaha
poranarabarbar
zufikowo
poranarabarbar napisał(a):