Sposób przygotowania:
Sernik orzechowyI
1. Wszystkie składniki na ciasto, przekładam do miski i zagniatam ciasto. Ciastem wykładam dno tortownicy i odstawiam na bok.
2. Białka oddzielam od żółtek, miksuję mikserem, dodaję stopniowo cukier oraz żółtka.
3. Następnie również stopniowo dodaję twaróg, olej, mleko a na koniec wsypuję budynie, cały czas miksuję.
4. Masę sernikową wykładam na ciasto wcześniej ułożone w tortownicy i piekę w rozgrzanym piekarniku 50 minut w 180°C.
II
5. Po upieczeniu studzę i na wierzch układam pokruszone wafelki.
III
6. Czekolady rozpuszczam razem ze śmietaną, następnie dodaję pokruszone orzechy i polewam polewą ciasto. Dwie godziny chłodzę w lodówce.
IV
7. Ciasto gotowe.
8. Smacznego.