Sposób przygotowania:
Sernik orzechowy
Ciasto: Mąkę posiekać nożem dodać resztę składników i szybko zagnieść. Wstawić na 1 h do lokówki . Po tym czasie ciasto wyjąć wylepić tortownicę i piec 20 minut w temp 180 stopni.
Sernik: Żółtka utrzeć na masę z cukrem pudrem , następnie dodać ser , roztopioną margarynę , cukier waniliowy i mąki.
Masę podzielić na 2 części do jednej dodać masę kajmakową a do drugiej 1,5 łyżki mąki. Białka ubić z solą na sztywną pianę i połowę wmieszać z jedną częścią masy sernikowej a połowę z drugą częścią.
Masy wylewać na przemian na podpieczony spód. Piec ok 1h 10 minut w temp 170 stopni. Studzić przy uchylonym piekarniku.
Ostudzonego polać polewą.
Sernik: Żółtka utrzeć na masę z cukrem pudrem , następnie dodać ser , roztopioną margarynę , cukier waniliowy i mąki.
Masę podzielić na 2 części do jednej dodać masę kajmakową a do drugiej 1,5 łyżki mąki. Białka ubić z solą na sztywną pianę i połowę wmieszać z jedną częścią masy sernikowej a połowę z drugą częścią.
Masy wylewać na przemian na podpieczony spód. Piec ok 1h 10 minut w temp 170 stopni. Studzić przy uchylonym piekarniku.
Ostudzonego polać polewą.