Sposób przygotowania:
Świąteczny sernik orzechowy
Spód:
Składniki umieszczamy w malakserze i mieszamy do uzyskania masy o konsystencji mokrego piasku. Masę wykładamy do tortownicy o średnicy 24 cm wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia (samo dno). Pieczemy w piekarniku tryb góra i dół przez 8 minut w temp. 175 stopni Celsjusza.
Masa orzechowa:
Składniki umieszczamy w rondelku oraz podgrzewamy mieszając. Gotujemy do zgęstnienia tj. około 10 minut. Wylać na upieczony spód.
Masa serowa:
Wszystkie składniki zmiksować razem tylko do połączenia. Wylać na orzechowo-ciasteczkowy spód. Piec w temp 175 stopni Celsjusza przez 60 minut. Wystudzić w piekarniku a następnie trzymać w lodówce przez całą noc by "dojrzał".
Smacznych Świąt
Składniki umieszczamy w malakserze i mieszamy do uzyskania masy o konsystencji mokrego piasku. Masę wykładamy do tortownicy o średnicy 24 cm wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia (samo dno). Pieczemy w piekarniku tryb góra i dół przez 8 minut w temp. 175 stopni Celsjusza.
Masa orzechowa:
Składniki umieszczamy w rondelku oraz podgrzewamy mieszając. Gotujemy do zgęstnienia tj. około 10 minut. Wylać na upieczony spód.
Masa serowa:
Wszystkie składniki zmiksować razem tylko do połączenia. Wylać na orzechowo-ciasteczkowy spód. Piec w temp 175 stopni Celsjusza przez 60 minut. Wystudzić w piekarniku a następnie trzymać w lodówce przez całą noc by "dojrzał".
Smacznych Świąt