Myszata1993

Myszata1993

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 229]

Ciasto z galaretką i kremem budyniowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Anielski biszkopt, krem budyniowy, agrestowa galaretka a to wszystko przykryte ciemnym biszkoptem, czyli moja propozycja do kawy.

Ciasto z galaretką i kremem budyniowym

Składniki:

Ciasto z galaretką i kremem budyniowym

 

 

 

  • 1 opakowanie budyniu waniliowego
  • 2 szklanki mleka
  • 3 łyżki cukru
  • 250 g masła

 

  • Galaretka agrestowa

 

Sposób przygotowania:

Ciasto z galaretką i kremem budyniowym
Biały biszkopt anielski:

Białka oddzielić od żółtek. Ubić z dodatkiem soli i cukru na sztywną pianę, Dodać sok z cytryny. proszek oraz obie mąki. Wymieszać szpatułką. Wylać na formę do pieczenia. Piec do suchego patyczka około 25 minut w 180 stopniach.

Biszkopt ciemny:

Całe jajka ubić z cukrem, dodać proszek, kakao oraz mąki. Wymieszać szpatułką. Wylać na formę do pieczenia. Piec do suchego patyczka około 25 minut w 180 stopniach.

Galaretkę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odstawić do stężenia.

Budyń:

W jednej szklance mleka rozprowadzić proszek budyniowy. Drugą szklankę zagotować z cukrem. Do gotującego się mleka wlać mieszankę budyniową, gotować do stężenia ciągle mieszając. Schłodzony budyń zmiksować z miękkim masłem.

Przełożenie:

Biszkopt biały - krem budyniowy - galaretka - biszkopt ciemny - polewa, migdały starta biała czekolada do dekoracji