Sposób przygotowania:
Sernik pieczony z akcentem snickersowym
1. Żółtka oddzielamy od białek i ucieramy je z cukrem i olejkiem. Następnie stopniowo dodajemy po łyżce sera i suchego budyniu oraz proszek do pieczenia.
2. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę, na końcu ubijania dodajemy mąkę oraz ocet.
3. Pianę delikatnie łączymy z masą serową.
4. W okrągłej tortownicy układamy biszkopty (można wcześniej wyłożyć ją papierem do pieczenia), a na nie wylewamy masę serową i wygładzamy ją. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy ok. godziny, po czym ciasto zostawiamy w gorącym piekarniku z lekko uchylonymi drzwiczkami.
5. Masę krówkową przekładamy do miseczki i podgrzewamy w kąpieli wodnej. Wkładamy do szprycy i wyciskamy szprycą, aby uzyskać zwykłe, gładkie paseczki.
6. Snickersy kroimy w cienkie plasterki i dowolnie układamy na masie krówkowej. Schładzamy.
2. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę, na końcu ubijania dodajemy mąkę oraz ocet.
3. Pianę delikatnie łączymy z masą serową.
4. W okrągłej tortownicy układamy biszkopty (można wcześniej wyłożyć ją papierem do pieczenia), a na nie wylewamy masę serową i wygładzamy ją. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy ok. godziny, po czym ciasto zostawiamy w gorącym piekarniku z lekko uchylonymi drzwiczkami.
5. Masę krówkową przekładamy do miseczki i podgrzewamy w kąpieli wodnej. Wkładamy do szprycy i wyciskamy szprycą, aby uzyskać zwykłe, gładkie paseczki.
6. Snickersy kroimy w cienkie plasterki i dowolnie układamy na masie krówkowej. Schładzamy.
Wokalista