Sposób przygotowania:
Sernik piernikowy w biszkopcie
Najpierw pieczemy biszkopta .Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy dodając szczyptę soli, jak dobrze ubite wsypujemy po łyżce cukru, dalej ubijamy, następnie po jednym żółtku nie przestajemy ubijać. Mąkę, budyń i proszek do pieczenia mieszamy za sobą i przesiewamy do masy jajecznej, wszystko razem delikatnie mieszamy. Całość wylewamy na blaszkę (38x27) wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy 40 min. w 180 st. C Gdy ostygnie przecinamy na pół. Masa serowa: Przygotować odpowiedniej wielkości rondel, (wystarczy 2 i1/2 l) W dwóch łyżkach sera i 100 ml mleka rozpuścić budynie ,resztę sera i Kasię przełożyć do rondla, podgrzewać na małym ogniu, dodać jajka i cukier, jak już się wszystko ładnie połączy wlać rozmieszany budyń, mieszać często aby się nie przypaliło, od zagotowania z dwie minuty. Masę serową studzimy, następnie przelewamy na pierwszą część biszkopta, do masy "wciskamy" pierniki ( najlepsze różne kształty, wtedy ciasto ładnie wygląda w przekroju) , dociskamy tak aby wypłynął spomiędzy nich ser i by były nim przykryte. Dociskamy drugą częścią biszkopta, Na wierzch robimy polewę, lub tak jak w moim przypadku, smarujemy gotową masą z puszki:) Po całkowitym wystudzeniu placka, wsadzamy go lodówki. Najlepszy na drugi dzień. Smacznego:)
yola
zbysiowa
Polecam, jest pyszny :)
kalia