Sposób przygotowania:
Sernik prawie na surowoprzygotowanie budyniu

Jajka ubijamy z cukrem tak długo aż masa podwoi swoją objętość, dodajemy mąkę i dokładnie miksujemy, żeby nie zrobiły się grudki. Masę stawiamy na maleńkim gazie i stale mieszając podgrzewamy aż zrobi się gęsta- trwa to nawet do 25 minut.
Studzimy powstały budyń
przygotowanie sernika

Ser mielimy dwukrotnie. Masło ucieramy z cukrem waniliowym, dodajemy ser i zimny budyń.
Tortownicę wykładamy folią spożywczą lub papierem do pieczenia, na dół układamy warstwę biszkoptów, wylewamy masę serową i wkładamy do lodówki.
Gdy lekko stężeje możemy przygotować polewę
polewa

Czekoladę łamiemy na kawałki,dodajemy mleko i masło podgrzewamy do rozpuszczenia. Lekko studzimy i wylewamy na sernik. Sernik pozostawiamy na minimum 6 godzin w lodówce, ale najbezpieczniej na całą noc.