Sposób przygotowania:
Sernik przekładany
Biszkopt:z bialek i szczypty soli ubic sztywna piane,dodac cukier i ubijac nadal,az cukier sie rozpusci,dodac zoltka i dalej ubijac,nastepnie make wymieszana z proszkiem i orzechy,delikatnie wymieszac.Forme wylozyc papierem,wylac ciasto i piec 30min w temp.do 200ºC.(blacha25x40) Placek serowy:maslo utrzec z cukrem i cukrem waniliowym,ciagle ucierajac dodawac po jednym zoltku,a nastepnie ser.Na koniec dodac make wymieszana z proszkiem,piane z bialek ubita na sztywno,delikatnie wymieszac.Ciasto wylozyc na blache (25x40)wylozona papierem.Piec 45min w temp.180ºC Masa budyniowa:szklanke mleka zagotowac,w pozostalym mleku wymieszac reszte skladnikow(bez masla),dodac do goracego mleka,chwile gotowc.Maslo utrzec z ostudzonym budyniem Przelozenie ciasta:ciasto orzechowe przeciac poziomo na pol.Na jednym placie ciasta rozsmarowac1/3masy,przykryc plackiem serowym.Na wierzchu rozsmarowac 1/3masy,przykryc plackiem orzechowym i posmarowac reszta masy.Polac polewa i posypac orzechami.
pusieczek2@wp.pl
Sarenka
Bogusia
Agusia74
gabiszon