Sposób przygotowania:
Sernik truskawkowy
Biszkopt jasny: Białka ubić z cukrem ciągle ubijając dodać żółtka , pod koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 20 minut. Biszkopt ciemny: Białka ubić z cukrem ciągle ubijając dodać żółtka , pod koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao, ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 20 minut. Sernik: Margarynę utrzeć z cukrem dodać po żółtku , ser i proszek budyniowy . Białka ubić na sztywną piane i wymieszać z sernikiem. Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia , wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 35-40 minut. Masa: Ugotować budyń z cukrem i ostudzić. Margarynę utrzeć dodać budyń i dobrze utrzeć .Wkładka truskawkowa: Truskawki podzielić na mniejsze kawałki nastawić na ogień dodać cukier i do gotującej się wsypać galaretki . Wymieszać zagotować i ostudzić. Przełożenie: biszkopt ciemny - 1/2 masy - sernik - 1/2 masy - tężejąca wkładka truskawkowa - biszkopt jasny - polewa